Блог

БЛОГ – ЧИЧИ АМИЧИ ПРАНЕ И ПОЧИСТВАНЕ В СОФИЯ НА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ТЕКСТИЛНИ ИЗДЕЛИЯ

Защо редовното пране на килими е важно

В процеса на експлоатация на килимите и мокетените покрития редовно се абсорбира прах, замърсявания, различни твърди частици. От тях можете да се отървете само с помощта на основно почистване или казано иначе чрез професионално почистване и пране на килими. Тези услуги се оказват направо в дома ви за по-голямо удобство.

Освен това, килимите натрупват в себе си неприятни миризми и микроби. В резултат на това бързо се износват, появява се опасност от по-често боледуване. Това най-честата проява е алергична реакция.

При самостоятелно почистване на килимите и мокетите намалява общото ниво на мръсотия и прах в апартамента, къщата. В действителност се почиства само най-горния слой прах от килима. При домашно почистване е възможно да се премахне само 10% от цялата запрашеност. Дори и всеки ден или всяка седмица да почиствате. За пълна сигурност на собственото ви здраве, е необходимо дълбоко почистване и пране на килими. А и чистият и свеж килим, освен че приятен за стъпване и на външен вид. Така се запазва по-дълго във времето и ще ви служи дълги години.

Почистването и прането на килими е различно в зависимост от замърсяването, вида влакна, мястото на провеждане на почистване, състоянието на килима. Като за всеки се използва определен начин на изпиране на покритието на мокета или килима.

Задължително трябва редовно и регулярно да се прави основно почистване чрез професионално пране на килимите и мокетите. Тъй като дори постоянна почистване с прахосмукачка няма да изчисти максимално добре покритието от натрупан прах, а да не говорим за неизбежните петна. Такова основно почистване, при което има и изпиране на килима и мокета, представлява професионалното пране на килими и мокети, почистващо основно мръсотия и прах. Специалистите почистват влакната на килим по цялата им дължина – от основата до върха.

НАПРАВИ ПОРЪЧКА ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА КИЛИМ ИЛИ МОКЕТ СЕГА!

Според експерти професионално почистване на килими и мокети в дома, в жилищни помещения трябва да се извършва всеки месец. За дълбоко основно почистване и пране на килими, особено в детски стаи е наложително по-често. В офисите специалистите съветват да се прави подобно почистване поне два пъти в годината. Особено след зимата под мокета и килима се натрупва мръсотия, пясък от улицата, фин прах, кал, в които „живеят“ вредни бактерии. Затова е необходимо за опазване на здравето да се провежда пролетно почистване в закритите помещения.

Ако подовото покритие, килима, мокета е мъхест, то дълбоко почистване и пране трябва да се извършва още по-често. Тъй като подобни материи обикновено събират много прах и твърди частици.

Ако в дома ви живеят хора с алергии, има бебе, пране на килими в дома се препоръчва да се прави два пъти в месеца. А ако имате домашни любимци, то поне един, два пъти в годината е добре да се почисти основно килим, мокет.

Пране на мокети и килими от професионалисти се извършва със специално оборудване, както и с помощта на професионални почистващи препарати. За различните видове килими и мокети се използват подходящо точно за него оборудване, препарати и инструменти. Максимален резултат може да се постигне, ако редовно се прави домашно самостоятелно почистване с прахосмукачка, което да се комбинира периодично с професионално пране на килими и мокети.

Специалистите ще могат след дълбоко почистване да върнат на килима първоначалния му вид: да махнат сивия, мазен слой и неприятен, уморен вид и да възстановят свежия цвят на килима, като премахнат всички налични петна.

След като ползвате услугата пране на килими, ще установите, че въздухът в помещението е станал по-чист и по-свеж. Ще изчезне миризмата на прах и други неприятни, застояли миризми, ще бъде лесно да се диша.